Kazım özgan na açık mektup

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'a açık mektup , Hukuki fakat adil olmayan atamanızın sonunda işgal ettiğiniz makamınızdaki ilk uygulamalarınızdan olan personel politikanızla ilgili bu mektubu kaleme alma ihtiyacı hissettim. Adaylığınız sürecinde derneğimizi(YİĞENOĞLU Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) ziyarete geldiğinizde herkesin içinde ve yüksek sesle hiçbir akrabamız ve dernek üyemize kindar yaklaşılmayacağı ve işten atılmayacağı teminatını vermiştiniz. Ancak 19.04.2019 da bir grup amcaoğlunun sizi hayırlamak için yaptığı ziyarette "..... İçin bana bir şey söylemeyin." demeniz önceki dönemde müdürlük yapan bu üyemizin, aile bireyimizin, barınağa pasif göreve sürülmesi , eşinin işten çıkarılması, bir başka yeğenimizin yine sürgün edilmesi VERDİĞİNİZ SÖZE UYGUN DEĞİLDİR. Belediye çalışanları 7-8 adaylı seçim sürecinde birilerini destekleyebilir . Bunu adam gibi yüksek sesle yapabilir. Bu durumdan seçim kazanan kişi rahatsız olmamalı ve intikamcı davranmamalıdır. Bu bir seçimdir ve nihayetinde demokrasimizin gereğidir. Sonuçları da öyle olmalıdır . Kozan’ımızda yaşanan bu sıkıntılı duruma , uygulamaya, bir dur demek zamanı artık gelmiştir . Rövanşist tavır, hizmet anlayışının en büyük düşmanıdır.Hele hele seçilmiş birinin yerine %25 oy alarak atanan birisi için "normalleşme" en fazla istenilen şey olmalıdır. Her başkan kendi kadrosuyla çalışır anlayışı en fazla 3-5 yöneticiyle sınırlı olup sonrasında liyakata , gayrete ve verime bakılmalıdır. Tabi KOZAN’IMIZA hizmet esas ise! Yandaşım olsun çalışmazsa çalışmasın anlayışı o yönetimi çökertir. Bunu en iyi sizin bilmeniz lazımdır. Aile olarak, yandaşlarınızın sebep olduğu 2009 yılındaki sıkıntılı olayı unutmaya çalışırken yeni kin ve nefret tohumları atılmamalıdır. Boş intikamcı tavrın , uygulamaların kime yararı olmuştur ki size olsun? Yeni nefret ve intikam duygusundan başka ne doğurur? Bu duruma dur diyecek BASİRETİ göstermenizi bekliyoruz. Buna en fazla Kozan'ımızın ihtiyacı var. Küçük bir hatırlatma yapmadan geçemeyeceğim. Seçimlerde Sn. Musa Öztürk ve diğer adaylar için ve hatta sizin için oy isteyen aile fertlerimizin büyük çoğunluğu birkaç istisna hariç Sn. Zeydan Karalar için de oy istedi. Dağ tepe koşturdu. Örneğin sizin sürgün ettiğiniz, işten çıkardığınız aile fertlerimiz Büyükşehirde yüksek sesle Zeydan Karalar demiştir. Sn. Özgan , biz büyük bir aileyiz. Bu büyüklüğümüz sayısal çokluğumuz kadar tarihsel kimliğimizden, bilincimizden, niteliğimizden, hatır gönül bilişimizden , aile fertlerimizin Kozan’ımıza ve Adana’mıza ve Ülkemize mâloluşundan gelir. Komşumuza , insanımıza değer vermemizden , sevmemizden gelir. Büyük ALLAH'tır dedikten sonra kendimizi bilmekten, tanımaktan gelir. Kozan’ımızı bekleyen hizmete ve normalleşmeye bir an evvel kavuşması için , intikamcı tavırdan vazgeçip akl-ı selim içinde gerekli basiret ve beceriyi göstermenizi bekliyor , saygılar sunuyorum. Hizmetlerin, sembolümüz olan "NAR" gibi bereketli ve şifalı, farklılıklarımızın, içindeki "zar" gibi ince olmasını diliyorum.